top of page
Caută

Mesajul Papei Francisc de Ziua Femeii: „Mai multe femei în conducere pentru o lume mai bună”


Papa Francisc a condamnat violența și prejudecățile împotriva femeilor și a declarat că acordarea de salarii și șanse egale ar putea contribui la crearea unei lumi mai pașnice și mai durabile, scrie Reuters.

Într-o prefață de carte publicată de site-ul Vatican News cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Francisc a subliniat diferențele dintre bărbați și femei și a cerut „egalitate în diversitate” pe „un teren de joc deschis tuturor jucătorilor”. „Îmi place să cred că, dacă femeile s-ar putea bucura de o egalitate deplină de șanse, ele ar putea contribui substanțial la schimbarea necesară pentru o lume a păcii, a incluziunii, a solidarității și a durabilității integrale", a declarat Papa.

„Gândirea femeilor este diferită de cea a bărbaților”, a scris Papa în prefața unei cărți intitulată „Mai multe femei în conducere pentru o lume mai bună”. „Sunt mai atente la protejarea mediului, privirea nu este îndreptată spre trecut, ci spre viitor”, a spus el. „Femeile știu că nasc în durere pentru a obține o mare bucurie: să dea viață și să deschidă orizonturi vaste, noi. De aceea femeile își doresc pace, mereu.”


Sursa: Digi24



.

3 afișări0 comentarii
bottom of page