top of page
Caută

Cei mai bogați oameni din lume nu sunt și cei mai deștepți, arată un studiu


Bogații lumii ar putea fi, în realitate, mai puțin inteligenți decât cei care nu câștigă la fel de mulți bani, potrivit unei cercetări publicate în European Sociological Review, citate de Digi24.

Faptul că o persoană câștigă un salariu foarte mare nu înseamnă neapărat că este mai inteligentă decât cineva care câștigă mai puțini bani, arată un studiu recent. Mai mult, unii dintre cei mai bogați oameni ar avea un scor mai mic la abilitățile cognitive decât persoanele cu venituri mai mici.

Cercetătorii studiului susțin că aceste „incapacități cognitive” pe care le au mulți dintre oamenii cu venituri mari arată că ei ajung la cele mai înalte trepte de salarizare mai degrabă datorită resurselor disponibile ale familiei, sau datorită norocului în carieră, decât a faptului că sunt inteligenți.

Studiul arată că inteligența nu crește în același timp cu succesul sau cu veniturile. Asta nu înseamnă că a fi inteligent sau a studia din greu nu contează deloc în ceea ce privește cât câștigi. Joacă un rol, însă în ce privește nivelurile de salarizare de vârf, intră în joc alți factori mult mai semnificativi, precum mediul socioeconomic, cultura, trăsăturile de personalitate și norocul.

De asemenea, studiul a constatat că prestigiul locului de muncă nu crește odată cu capacitatea cognitivă în profesii precum medicina, avocatura sau mediul școlar. Prestigiul nu pare direct legat de venituri mai mari, arată cercetătorii.




3 afișări0 comentarii
bottom of page