top of page
Caută

Cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume, scoasă la licitaţie


Cea mai mare crescătorie de rinoceri din lume, situată în Africa de Sud, va fi scoasă la licitaţie în luna aprilie de proprietarul său, care se confruntă cu costuri exorbitante asociate acestui proiect ce vizează salvarea unei specii ameninţate cu dispariţia din cauza braconajului, a anunţat omul de afaceri John Hume, informează Digi24.

John Hume, în vârstă de 81 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Africa de Sud, a inaugurat în 2009 această fermă pe o proprietate de 8.500 de hectare în nord-vestul ţării. Exploataţia numără în prezent 2.000 de rinoceri albi şi are aproximativ 100 de angajaţi.

Anul trecut, magnatul sud-african a anunţat că intenţionează să elibereze în fiecare an 100 de exemplare în natură.

Potrivit omului de afaceri sud-african, care creşte rinoceri „de 30 de ani fără să facă profit”, îngrijirea unui singur exemplar până la vârsta de patru ani poate să coste peste 500.000 de ranzi (26.000 de euro). Africa de Sud deţine aproape 80% din populaţia mondială de rinoceri. Coarnele de rinoceri, compuse din cheratină, se vând cu 60.000 de dolari per kilogram pe piaţa neagră, fiind mai scumpe decât cocaina, potrivit AFP, citată de Agerpres.


2 afișări0 comentarii
bottom of page