top of page
Caută

Un candelabru cumpărat cu 250 de lire sterline se vinde acum cu milioane

Actualizată în: 10 feb. 2023Un candelabru „rar și prestigios” cumpărat de un pictor englez cu 250 de lire sterline în anii 1960 ar putea fi vândut acum cu milioane de lire, relatează The Independent, citat de Digi24.


John Craxton, care a murit în noiembrie 2009, a bănuit că neobișnuitul candelabru este opera sculptorului elvețian Alberto Giacometti încă de când l-a văzut la un magazin de antichități din Londra. Fabricat la sfârșitul anilor 1940, candelabrul este scos la vânzare la casa de licitații Christie’s în februarie.


Autenticitatea candelabrului a fost pusă la îndoială în Marea Britanie în 2015, iar moștenitorii lui Craxton au început un proces îndelungat pentru a demonstra că este o lucrare legitimă.


Aston Lark, un broker de asigurări din Londra, a dus piesa la Fondation Giacometti din Paris pentru verificare, în decembrie 2021. „A fost o operațiune de securitate majoră transportul candelabrului către și dinspre Paris, dar a meritat efortul. Candelabrul este acum considerat printre cele mai importante sculpturi suspendate ale lui Alberto Giacometti”, a spus Julie Webb, directorul pentru clienți privați al brokerului.


Michelle McMullan, o reprezentantă a Christie’s, a spus că piesa are o valoare estimată între 1,5 milioane și 2,5 milioane de lire sterline.


 
Caraman Fm - Radioul Romanesc Nr.1 in UK
2 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page