top of page
Caută

Serviciul de sănătate public britanic se confruntă cu cea mai mare grevă din istorie

Actualizată în: 10 feb. 2023


Zeci de mii de asistente medicale şi lucrători pe ambulanţe din Marea Britanie au intrat în grevă luni și au oprit lucrul simultan, oamenii cerând salarii mai mari pe fondul unei inflaţii care depăşeşte 10% în ţară, potrivit Digi24.

Cu toate acestea, guvernul nu pare să îşi schimbe poziţia în chestiunea salariilor. "Guvernatorul Băncii Angliei a avertizat că, dacă vom încerca să combatem inflaţia cu creşteri salariale ridicate, situaţia nu va face decât să se înrăutăţească", a reafirmat Barclay într-un comunicat.

Mişcarea afectează în principal Anglia, întrucât în prezent au loc negocieri mai ales în Ţara Galilor. Potrivit sindicatului RCN, din cauza politicilor de austeritate care lovesc dur NHS, salariile membrilor săi au scăzut cu aproape 20% în zece ani, în termeni reali. Sindicatul solicită, de aceea, o majorare de circa 19%.

Ambulanţierii urmează să reia lucrul marţi, dar vor fi din nou în grevă vineri. Directorul NHS Providers, Julian Hartley, a declarat că înţelege de ce atâţia angajaţi au ajuns la un 'punct fără întoarcere', şi a cerut guvernului să se aşeze la masa negocierilor cu sindicatele.

În jur de 88.000 de consultaţii medicale programate au fost deja anulate din cauza grevelor, a indicat el.


 
Caraman Fm - Radioul Romanesc Nr.1 in UK
3 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page