top of page
Caută

O plimbare scurtă pe zi previne 1 din 10 decese premature, sugerează un studiu din Marea Britanie


Nu trebuie să fii un alergător sau să practici un sport ca să simți beneficiile exercițiilor fizice – o singură plimbare mai vioaie pe zi este de ajuns, sugerează un studiu din Marea Britanie, potrivit BBC.

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au descoperit că dacă toată lumea ar face măcar 11 minute de activitate zilnică, 1 din 10 decese ar putea fi prevenite. Cei mai mulți oameni, însă, nu reușesc să facă minimul recomandat de 150 de minute de exercițiu fizic pe săptămână. Dar, cercetătorii au arătat că orice mișcare în plus ajută. Plimbările vioaie, dansul, plimbarea pe bicicletă și alte activități sportive, precum tenisul sau drumețiile pe munte pot reduce semnificativ riscurile unei morți premature și ar putea preveni bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer, precum cele care afectează capul și gâtul, și leucemia mieloidă, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Exercițiile fizice regulate reduc nivelul de grăsime al corpului și tensiunea și îmbunătățesc pe termen lung condiția fizică, calitatea somnului și sănătatea inimii. „Dacă ești cineva căruia i se pare că 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată pe săptămâna sunt prea intimidante, atunci constatările noastre ar trebui să fie o știre bună”, a spus Brage. Cercetătorii au spus că tot ceea ce este nevoie este ca oamenii să înlocuiască unele obiceiuri cu altele mai benefice, precum mersul pe jos sau cu bicicleta la muncă sau la cupărături în loc să ia mașina sau să fie mai activi când se joacă cu copiii sau nepoții.


2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page