top of page
Caută

Baba Dochia ajunge în România: Cod galben de vânt puternic în toată țara, sâmbătă şi duminică


Un cod galben de vreme instabilă a fost emis în urmă cu puțin timp. Vizează zona de munte unde sunt așteptate furtuni, iar de mâine toată țara va intra sub alertă de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri ora 12.00 până sâmbătă la ora 8.00.

În vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice.

O altă avertizare Cod galben, în vigoare de sâmbătă ora 8 până duminică la ora 15.00, vizează întreaga țară. În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.


Sursa: Digi24

2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page