Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Sute de britanici stau la coadă în aeroporturi după ce Marea Britanie a pus Portugalia pe lista roşie

Written by on June 7, 2021

Regatul Unit a eliminat Portugalia de pe lista ţărilor din care se poate călători fără carantină. Schimbarea dictată de guvernul britanic a venit brusc. O mare parte din turiştii englezi se înghesuie acum să plece din Portugalia după ce au ales să-şi petreacă vacanţele o dată cu finala Ligii Campionilor.

„Sunt supărat că am ratat jumătate din vacanţa noastră şi asta ne-a costat foarte mulţi bani. Să mergem acasă doar pentru a fenta carantina, noi suntem amândoi independenţi şi încă zece zile acasă nu câştigăm bani. Aşa că trebuie să plătim şi să mergem acasă, nu avem altă opţiune”, se plânge Simon Pendlebury, turist britanic în Algarve.

Ministrul de externe al Portugaliei a declarat că nu poate înţelege logica din spatele acestei decizii. Portugalia este o destinaţie majoră pentru britanici, ba chiar aceştia reprezintă un pilon al economiei ţării din sudul Europei, aproximativ 15% din produsul intern brut anual.

„Este ridicol că blochează Portugalia pentru că aici este mai sigur decât acasă. Există mai mulţi oameni cu tulpina indiană, sau cum i se spune, în oraşele din Anglia. Este în toată ţara, deci este absolut nebunesc”, comentează și Richard Bacon, un turist britanic în Portugalia, conform Mediafax, citat de dcnews.ro.

Autoritățile din Marea Britanie au modificat lista țărilor din zona verde. O decizie de ultimă oră care a generat multă furie. Călătorii, dar și reprezentanții industriei turismului sunt furioși din cauza acestor noi decizii care limitează accesul oamenilor în țări considerate ca fiind cu risc epidemiologic ridicat, scrie Sky News. 

Este pentru prima dată când infecțiile raportate au trecut de 5.000 de la sfârșitul lunii martie a acestui an, deoarece cazurile au continuat să crească în ultimele zile. Cauza ar fi noile tulpini ale coronavirusului. În consecință, autoritățile au anunțat noi restricții. Țări considerate până acum sigure pentru călătorii au fost scoase din lista verde. Guvernul vrea să evite ca tulpina din Nepal să facă ravagii și în Marea Britanie. 

Varianta Delta a coronavirusului, provenită din India, este considerată ca fiind responsabilă de creșterea numărului de noi cazuri din ultimele zile, asta pentru că, potrivit specialiștilor, aceasta ar fi mult mai infecțioasă decât tulpinile identificate anterior. Experții susțin că nu există totuși motive de îngrijorare deoarece nu s-a demonstrat încă că vaccinurile anti-COVID nu ar proteja și împotriva acestei noi variante a Sars-Cov-2. Totuși, pericol de răspândire accelerată al bolii îl reprezintă cei nevaccinați, așa că autoritățile au decis măsuri suplimentare atunci când au apărut temeri legate și de varianta din Nepal. Astfel, Portugalia a fost eliminată de pe lista verde.

Sursa: dcnews.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *