Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Programul funeraliilor Prinţului Philip va respecta dorințele ducelui de Edinburgh

Written by on April 16, 2021

Funeraliile prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor începând de la ora locală 15:00 (17:00 ora României, n.r.), informează site-ul royal.uk.

Slujba religioasă va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional, de la ora locală 15:00, şi va fi precedată de o procesiune funerară organizată în perimetrul Castelului Windsor, potrivit Agerpres.

Funeraliile ducelui de Edinburgh vor avea loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale acestuia şi vor reprezenta o bună ocazie pentru a omagia şi a celebra viaţa şi activitatea de peste 70 de ani desfăşurată de prinţul Philip în slujba reginei, a Marii Britanii şi a organizaţiei Commonwealth.

Înmormântarea prinţului Philip va fi organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monarhilor. Planurile pentru această înmormântare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a şi respectă recomandările Guvernului britanic.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *