Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Anglia: Terasele s-au redeschis după programul de vaccinare masivă

Written by on April 13, 2021

După 3 luni de carantină, în Anglia s-au redeschis de luni magazinele ne-esențiale, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare și, nu în ultimul rând, terasele. Premierul Boris Johnson promisese că va sărbători această zi într-un pub, la o halbă de bere, dar a amânat momentul ca urmare a morții prințului Philip.

Decizia redeschiderii din Marea Britanie vine în contextul în care situația sanitară s-a îmbunătățit mult, în urma restricțiilor și a unei campanii de vaccinare cu unul dintre cele mai rapide ritmuri din lume.

– Mă simt bine. Dar e un pic îngrijorător. Cred că modul în care a procedat guvernul va duce sută la sută la un nou lockdown. Dar, o viață ai!

– Sincer, e atât de bine! Parcă am ieșit din închisoare.

– A fost plăcut să socializăm, să ieșim. Au trecut atâtea luni în care nu ne-am întâlnit cu prietenii și am stat doar în casă.

– Chiar dacă ningea, tot am fi fost acum aici.

Regatul Unit și-a atins ieri, cu câteva zile mai devreme, obiectivul de a oferi cel puțin o primă doză de vaccin anti-COVID tuturor celor de peste 50 de ani și celor mai vulnerabili locuitori. Ca o precauție suplimentară, a fost lansat și un program de testare în masă a populație, în cadrul căreia fiecare va avea dreptul la câte două teste COVID pe săptămână.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *