Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: Rusia e „cea mai acută amenințare directă” la adresa securității sale

Written by on April 8, 2021

Rusia este principala provocare în materie de securitate pentru Marea Britanie, spune premierul Boris Johnson. El a adăugat că Londra își va extinde prezența în domeniile de înaltă tehnologie ale spațiului și ciberspațiului, relatează CNN, citat de Mediafax.

Johnson a prezentat o revizuire cuprinzătoare a politicii militare și externe britanice.

Pentru a-și îndeplini obiectivele, guvernul britanic dorește să își sporească cheltuielile cu apărarea cu 24 miliarde de lire sterline (33,3 miliarde de dolari) în următorii patru ani, o creștere semnificativă de la cele 42,2 miliarde de lire sterline pe care le-a cheltuit în 2019-2020.

Guvernul a promis, de asemenea, zeci de miliarde de lire sterline în investiții în alte domenii, inclusiv 15 miliarde de lire sterline pentru cercetare și dezvoltare în știință și tehnologie, peste 17 miliarde de lire sterline pentru combaterea schimbărilor climatice și promovarea biodiversității și 13 miliarde de lire sterline în lupta împotriva coronavirusului.

Documentul arată că parteneriatele economice și de apărare ale Marii Britanii cu SUA sunt cele mai importante și își asumă un angajament puternic față de NATO, dar se angajează să extindă rolul Marii Britanii la nivel mondial.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *