Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: Votul pro-Brexit se transformă într-un regret prea tardiv! Afacerile pescarilor dau faliment

Written by on April 5, 2021

În Marea Britanie, pescarii se chinuiesc să supraviețuiască după Brexit. Retragerea din Uniunea Europeană și schimbările care au urmat au provocat o scădere masivă a exporturilor pe piața comunitară. Acum, în țara cunoscută pentru „fish and chips”, grămezile uriașe de fructe de mare încep să miroasă urât, potrivit unui reportaj marca „Focus Europa”, Digi24.

Din motive de igienă, Uniunea Europeană interzice importul de stridii spinoase vii de la toți comercianții țărilor care nu sunt membre, cum este acum Marea Britanie. O excepție se face pentru crustacee, care provin din ape foarte curate. Dar această zonă este de categoria B.

Localitatea Whitstable depinde în mare măsură de vânzările de stridii, midii și homari. Înainte de Brexit, procesul de curățare se făcea în Europa continentală.

„Din cauza Brexitului, nu putem vinde niciun fel de marfă vie. Este din ce în ce mai rău. Totul va fi blocat pe chei; marfa va rămâne în containere și, până când să poată ajunge undeva, va putrezi”, spune, îngrijorat, Graham West, pescar de stridii.

Asta înseamnă că nu poate vinde nici în Uniunea Europeană, nici în Asia, ceea ce a lovit puternic localitatea Whitstable. În prezent, puțini oameni din Marea Britanie mănâncă stridii sau homari. Iar pandemia oricum a închis restaurantele – inclusiv pe cel al lui James Green.

Așa se face că industria crustaceelor este printre marii perdanți ai Brexitului. Și impactul se simte acut în Whitstable.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *