Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: Tensiuni politice din cauza certificatelor de vaccinare

Written by on April 2, 2021

Peste 70 de parlamentari britanici au lansat o campanie împotriva aşa-numitelor „paşapoarte de vaccinare”, pe care le consideră discriminatorii, unii politicieni denunţând un model „autoritarist”, informează BBC News, citată de Mediafax.

Orice solicitare de a demonstra vaccinarea pentru a avea acces la locuri de muncă, pentru a intra în sedii de companii sau pentru a beneficia de anumite servicii „generează diviziuni şi este discriminatorie”, arată textul campaniei, semnat de peste 70 de parlamentari britanici, printre care fostul lider al Partidului Laburist Jeremy Corbyn şi Duncan Smith, un lider al Partidului Conservator.

Iniţiativa a fost lansată în contextul în care, potrivit publicaţiei Daily Telegraph, Guvernul britanic a lansat o serie de teste pentru proceduri de implementare a unui sistem cu certificate de vaccinare anticoronavirus.

Premierul Boris Johnson a semnalat că ar putea fi necesare certificate de vaccinare pentru intrarea, spre exemplu, în localuri din regiunea britanică Anglia. „Totul va depinde de fiecare local”, a afirmat Boris Johnson. Certificatele ar urma să includă date despre vaccinare, informaţii despre vindecarea de Covid-19 sau rezultate ale testelor medicale.

În celelalte regiuni britanice, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, deciziile privind restricţiile antiepidemice sunt luate de guvernele regionale.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *