Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Ducesă de Cambridge, a lansat un album de portrete fotografice realizate pe timp de pandemie

Written by on March 30, 2021

Kate, ducesă de Cambridge, a lansat duminică un album de portrete fotografice surprinse în timpul perioadelor de lockdown anti-Covid-19 din Marea Britanie, volum care va oferi, potrivit ducesei, o mărturie de durată a pandemiei, informează Reuters, citat de argerpres.ro.

Foto: news.ro

Kate, soţia prinţului William, nepotul reginei Elisabeta a II-a şi al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a demarat proiectul anul trecut, în colaborare cu National Portrait Gallery, invitând oamenii să trimită fotografii surprinse în timpul primului lockdown din Marea Britanie.

Un juriu, din care a făcut parte şi Kate, a selectat 100 de portrete dintre cele peste 31.000 de înscrieri, care, înainte de a fi prinse într-un album, au fost mai întâi prezentate publicului în format digital şi în cadrul unor expoziţii comunitare.

„Prin ‘Hold Still am vrut să mă folosesc de puterea fotografiei pentru a crea o mărturie de durată a ceea ce am trăit cu toţii – imortalizând poveştile individuale şi momente cu valoare de document pentru familii şi comunităţi din timpul pandemiei”, a scris Kate în prefaţa volumului.

Albumul, intitulat „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020”, va fi disponibil începând cu 7 mai, după exact un an de la lansarea proiectului. Încasările din vânzări vor fi împărţite între National Portrait Gallery şi organizaţia caritabilă britanică din domeniul sănătăţii mintale.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *