Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Boris Johnson pune succesul campaniei de vaccinare din Marea Britanie pe seama capitalismului și lăcomiei

Written by on March 24, 2021

Premierul britanic Boris Johnson a spus într-o ședință privată cu mai mulți parlamentari conservatori că succesul campaniei de vaccinare în Marea Britanie se datorează „capitalismului” și „lăcomiei”, scrie BBC, citat de Digi24.

„Succesul campaniei de vaccinare se datorează capitalismului, se datorează lăcomiei, prieteni”, ar fi spus premierul în cadrul unei ședințe cu parlamentarii conservatori, potrivit BBC, care a preluat The Sun.

El a revenit imediat asupra declarației: „Îmi pare rău că am spus asta”, rugându-i pe ceilalți participanți la întâlnire să uite „că am spus așa ceva”.

Martori la ședință au mai adăugat că observațiile premierului au venit în contextul în care Boris Johnson lăuda giganții farma care au produs vaccinuri: „Au fost marile corporații care au vrut să aducă profituri bune acționarilor”. 

O sursă guvernamentală a spus că Boris Johnson s-a referit la faptul că profitul a fost motivul care a împins marile companii să dezvolte produse noi, mai precizează BBC. 

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze ce s-a întâmplat în timpul ședinței Comitetului 1922 al conservatorilor.

Peste 28 de milioane de britanici, mai mult de jumătate din populația adultă a țării, au primit până acum cel puțin o doză de vaccin împotriva coronaviruslui, pe când cifrele înregistrate în rândul țărilor UE sunt mai mici de o treime din cele înregistrate în Marea Britanie.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *