Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Premieră în istoria bisericii catolice: Un român a fost numit episcop auxiliar de Roma

Written by on March 23, 2021

Un român a fost numit, pentru prima dată în istoria bisericii catolice, episcop auxiliar de Roma, aflat în imediata subordine a vicarului Papei Francisc. Părintele Benoni Ambăruș, sau Don Ben, cum i se spune, a plecat în urmă cu mulți ani să studieze la Roma, însă cu timpul a devenit indispensabil la Vatican.

Preotul român Benoni Ambăruș a fost numit de papa Francisc episcop auxiliar în dieceza Romei, încredințându-i sediul titular de Tronto, anunță Vatican News, citat de Digi24.

Cardinalul vicar Angelo de Donatis a precizat că viitorul episcop Ambăruș va fi delegat pentru caritate, pastorația migranților – în special rom și sinti – și oficiul misionar diecezan.

Dieceza Romei este dieceza papei. În prezent, dieceza îl are ca vicar al Sanctității Sale pe cardinalul Angelo De Donatis, ajutat la rândul său de cinci episcopi auxiliari de sector și, de acum, de doi episcopi delegați: unul pentru pastorația sanitară și ”Ordo Virginum” și unul pentru pastorația carității, a migranților și cooperarea misionare între Biserici.

Benoni Ambăruș, cunoscut simplu Don Ben, a intrat la seminarul din Iaşi când avea 15 ani. La 22 de ani a fost trimis să studieze la Roma.

„Trebuia să stau 4 ani. 4 ani s-au transformat în toţi aceşti ani. În 2000 am fost sfinţit preot la Iaşi şi m-am întors la Roma să îmi fac ultimul an de licenţă în dogmatică. Înainte de plecarea acasă mi s-a cerut să rămân un an de zile la Roma, să merg înapoi în seminar ca educator. Am stat un an şi mi s-a spus mai stai un an, apoi mai stai un an, apoi ia fă-ţi şi tu doctoratul, apoi mi-am găsit o parohie şi în 2007 am decis să rămân definitiv aici”, a spus proaspătul episcop, potrivit Mediafax.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *