Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

AstraZeneca se face vinovat de războiul vaccinurilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană?

Written by on March 22, 2021

După ce Ursula Von der Leyen a amenințat sâmbătă cu blocarea exporturilor de vaccin dezvoltat de AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu primeşte mai întâi livrările sale, Marea Britanie, care se află printre țările vizate de șefa Comisiei Europene a cerut luni ca UE să permită livrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pe care le-a comandat. Cu toate acestea, Bruxelles-ul se apără și dă vina pe compania AstraZeneca.

„Marea Britanie nu este de vină. UE nu este de vină. Aici este vorba despre faptul că toată lumea trebuie să găsească un acord cu o companie care și-a supralicitat capacitatea de producție. AstraZeneca trebuie să livreze dozele către clienții din UE”, a declarat un oficial al blocului comunitar, citat de Reuters.

AstraZeneca a livrat doar aproximativ 30 de milioane de doze din totalul de 80 de milioane promise UE pentru primele trei luni ale anului. Cantitatea nu a fost suplimentată, în ciuda solicitărilor repetate ale oficialilor UE.

Potrivit companiei AstraZeneca, Marea Britanie se folosește de o clauză în contractul său de furnizare prin care împiedică exportul de vaccinuri până când piața britanică este complet deservită.

În schimb, în tot acest timp, milioane de doze de vaccin fabricate în statele membre ale blocului comunitar au fost exportate în toată lumea, inclusiv în Marea Britanie.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *