Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Românii vor putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie

Written by on March 19, 2021

Deși sezonul turistic în Grecia începe oficial în data de 14 mai, turiști români și cei din statele membre UE vor putea veni încă de la mijlocul lunii aprilie şi vor putea petrece Paştele în țara elenă, a declarat vineri ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, aflat în vizită la Bucureşti.

Pentru a intra în Grecia, turiştii trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiţii: fie să prezinte un test negativ, fie dovada vaccinării, fie să fi trecut prin boală şi să prezinte un test de anticorpi.

De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea greacă. La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu necesită testare.

„Ne dorim ca UE să facă proceduri foarte rapide pentru a dezvolta şi a emite certificatul verde de sănătate, dar până atunci purtăm discuţii tehnice cu ministrul român al Turismului să acceptăm certificatele emise de statul român, care să fie şi în limba engleză”, a arătat Theocharis, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, după finalizarea vaccinării populaţiei vulnerabile, în Grecia va fi vaccinat şi personalul din turism.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *