Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Fără mască în Texas! Guvernatorul : “Este timpul să deschidem Texasul 100%”

Written by on March 4, 2021

Texas va anula obligativitatea purtării măștii, va relaxa restricțiile anti-covid, va permite companiilor să-și reia activitatea la capacitate maximă, inclusiv se vor putea deschide restauranteșe și cafenelele la capacitate 100%, a anunțat guvernatorul Greg Abbott. “Este timpul să deschidem Texasul 100%”, a declarat republicanul conform bbc.com, citat de airlinestravel.ro

Texas este cel mai mare stat american care anulează obligativitatea purtării măștii. Abbott s-a confruntat cu critici din partea partidului său cu privire la măsura care a fost impusă în iulie anul trecut. Dar administrația președintelui SUA, Joe Biden, a arătat clar că restricțiile asupra coronavirusului sunt încă necesare.

Anunțul din Texas a venit, deoarece regulile similare au fost ridicate în alte state, inclusiv Michigan, Louisiana și Mississippi, care nu mai impun purtarea măștilor.

Totodată, campania de vaccinare împotriva Covid-19 a sporit încrederea oamenilor la o revenire rapidă la viața pre-pandemică. Marți, președintele Biden a declarat că SUA este pe cale să aibă suficiente vaccinuri pentru fiecare adult din țară până la sfârșitul lunii mai.

Cu toate acestea, valul redeschiderilor și ridicărilor restricțiilor a pus în dificultate relațiile cu administrația Biden și cu înalții săi oficiali din domeniul sănătății, care au reacționat consternat la relaxarea măsurilor de coronavirus într-un moment precar al pandemiei.

Datele Covid-19 arată că, deși infecțiile și decesele au scăzut în ultimele săptămâni, acestea sunt încă la niveluri ridicate față de alte țări.

În total, SUA a înregistrat peste 28 de milioane de cazuri de COVID-19 și 516.000 de decese legate de Covid-19, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a emis un ordin executiv prin intermediul căruia va anula majoritatea măsurilor anti-covid impuse anterior în timpul pandemiei. Acesta va intra în vigoare începând cu 10 martie.

La scurt timp după anunțul dlui Abbott, guvernatorul Mississippi, Tate Reeves, a spus că va face același lucru într-un interval de timp și mai scurt.

Experții din domeniul sănătății au avertizat că pandemia e departe de a se termina și numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește dacă măsurile sunt relaxate prea devreme.

Sursa: airlinestravel.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *