Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Jolie a vândut un tablou pictat de Churchill cu peste 8 milioane de euro

Written by on March 2, 2021

Unul dintre cele mai cunoscute tablouri pictate de fostul premier britanic Winston Churchill a fost vândut luni la Londra cu peste 7 milioane de lire sterline (8,1 milioane de euro) de Casa de licitaţii Christie’s. Tabloul a fost scos la vânzare de actriţa americană Angelina Jolie, informează Agerpres.

Tabloul peisagistic este o pictură în ulei ce înfăţişează un apus de soare peste moscheea Koutoubia, monument emblematic din Marrakesh. Tabloul a fost pictat de Churchill cu ocazia unei vizite oficiale în Maroc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tabloul, intitulat „Tower of the Koutoubia Mosque”, a fost dăruit de Churchill celui care era pe atunci preşedintele al Statelor Unite, Franklin D. Roosevelt. Vândut de unul dintre fiii lui Roosevelt în anii 1950, tabloul a trecut prin mâinile mai multor proprietari, înainte de a ajunge în 2011 în colecţia cuplului de actori americani Angelina Jolie şi Brad Pitt.

Suma cu care a fost vândut tabloul a depăşit mult estimările, între 1,7 milioane şi 2,8 milioane de euro, conform Christie’s.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, alte două tablouri pictate de Churchill au fost vândute: un peisaj din Marrakesh a fost adjudecat pentru suma de 1,55 milioane de lire sterline (1,8 milioane de euro) şi o imagine a Catedralei Saint Paul din Londra, estimată între 200.000 şi 300.000 de lire sterline, a fost vândută pentru suma de 880.000 de lire sterline (1,2 milioane de euro).

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *