Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

Participă la „Hora Mărțișorului” și câștigă sejururi la vinării sau pensiuni din Moldova. Alătură-te provocării prin #UnitedbyMărțișor

Written by on March 1, 2021

 Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova a lansat campania socială „Hora Mărțișorului” sau #UnitedbyMărțișor (Uniți prin Mărțișor). Moldovenii de acasă, cei din diasporă, prietenii lor de pe diverse meridiane, cei care au fost oaspeții dragi ai Moldovei în anii trecuți, toți se vor prinde într-o horă virtuală a Mărțișorului, prin filmulețe în care își pun în piept simbolul primăverii, și pe care îl transmit și semenilor noștri, potrivit diez.md.

Foto: diez.md

Organizatorii campaniei ne invită pe toți noi să păstrăm vie tradiția Mărțișorului, să devenim protagoniști ai Horei Mărțișorului. În ce mod? Simplu! Pentru a fi parte a compilației de video-uri, denumită „Hora Mărțișorului”, înregistrează un video de maxim 15 secunde, pe verticală, urmând următoarele instrucțiuni:

  1. Te-ai instalat comod
  2. Primești Mărțișorul din stânga ecranului
  3. Arăți Mărțișorul gros plan (până la brâu) la camera
  4. Îl agăți în piept în dreptul inimii
  5. Ia Mărțișorul pregătit din timp cu mâna dreaptă
  6. Întinzi Mărțișorul următorului partener virtual din horă cu invitația de a face același lucru. Etichetează persoana de la care ai primit mărțișorul și persoana căreia ai vrea să-i dai mărțișorul tău.
  7. Ca să înțeleagă prietenii tăi despre ce este vorba, scrie: “#UnitedbyMărțișor” și etichetează pagina @moldova.travel (e important să etichetezi pagina, pentru că așa vom reuși să montăm o horă, printr-un colaj din toate video-urile). Pentru referință poți consulta instrucțiunile live oferite de către Ambasadorul Campaniei, Nata Albot.

Toți cei care vor eticheta pagina pe Instagram @moldova.travel, vor participa în concurs, iar pe 25 martie, în mod aleatoriu vor fi oferite cadou trei sejururi la vinării sau pensiuni din Republica Moldova.

Moldova păstrează tradiția Mărțișorului – element de patrimoniu cultural imaterial al UNESCO, care aduce într-un mod magic în fiecare an, primăvara. Ziua de 1 martie conectează tradițiile, obiceiurile trecerii de la iarnă la primăvară cu tehnicile noi de confecționare a Mărțișorului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *