Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: Catedrală transformată în centru de vaccinare. 20 de milioane de britanici au făcut cel puțin o doză de vaccin

Written by on March 1, 2021

Peste 20 de milioane de persoane din Regatul Unit au făcut deja o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat duminică ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

„Sunt absolut încântat că peste 20 de milioane de persoane au fost vaccinate în Regatul Unit”, a spus ministrul într-un videoclip postat pe Twitter, relatează AFP, citată de Agerpres.

El a mulţumit „tuturor celor care s-au prezentat pentru vaccinare, deoarece ştim cu tot mai multă siguranţă că vaccinul vă protejează, vă protejează comunitatea şi este, de asemenea, calea de ieşire pentru noi toţi”.

Foto: Digi24

„Mai este drum lung de parcurs, dar facem paşi mari”, a adăugat el. Ministrul britanic nu a menţionat numărul de persoane care au făcut a doua doză de vaccin, dar potrivit ultimelor cifre oficiale disponibile, care datează de vineri, au fost administrate aproximativ 768.810 doze.

Foarte puternic afectat de pandemie, cu aproximativ 123.000 de morţi, Regatul Unit mizează pe vaccinarea în masă pentru a ieşi din carantina impusă din ianuarie pentru a combate un nou val foarte virulent de coronavirus, atribuit unei tulpini mai contagioase care a apărut în sudul Angliei.

Pentru a accelera vaccinarea, Marea Britanie a recurs la locuri inedite pe care le-a transformat în centre de vaccinare. Unul dintre acestea este catedrala Lichfield din Staffordshire.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *