Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

România: Numărul persoanelor vaccinate a depășit azi numărul celor infectate cu coronavirus

Written by on February 20, 2021

Veste bună în privința evoluției pandemiei de coronavirus în România. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a anunțat sâmbătă că numărul persoanelor vaccinate l-a depășit pe cel al persoanelor infectate cu COVID-19. „Este o zi importantă pentru România”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

„Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi”, a adăugat el.

Medicul anunța în exclusivitate la Digi24, vineri seară, că acest lucru se va întâmpla azi și preciza că dintre persoanele vaccinate „circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă”.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a spus că etapa a treia a campaniei de vaccinare ar putea începe în luna aprilie, pe baza situației actuale. Înscrierile în platformă pentru această etapă ar trebui să înceapă în martie, urmând să fie create liste de așteptare.

Până sâmbătă, 20 februarie, în România au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu  COVID-19, iar 722.484 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *