Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Elon Musk ia o pauză de la Twitter, după ce a ajutat la creșterea acțiunilor Gamestop

Written by on February 2, 2021

Miliardarul tech Elon Musk a spus, marți, că ia o pauză de la Twitter “pentru o vreme”, după ce postările sale de pe platformă au ajutat la alimentarea unei frenezii de pe bursă care a propulsat prețurile la acțiunile unor companii, potrivit AFP.

Musk l-a depășit pe șeful Amazon, Jeff Bezos, devenind, luna trecută, cel mai bogat om, cu o avere estimată la 185 de miliarde de dolari, ca urmare a creșterii prețului unei acțiuni Tesla la o valoare de nouă ori mai mare în ultimul an.

“Ies de pe Twitter o vreme”, a scris fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, fără a da un motiv deciziei sale. Acesta are 44,5 milioane de urmăritori pe platformă.

El a susținut, pe Twitter, săptămâna trecută, un grup de investitori în retail de pe Reddit care s-au coordonat să cumpere acțiuni la Gamestop, o companie în dificultate ce vinde jocuri. Astfel au ridicat prețul acțiunilor lanțului de magazine cu peste 680%, potrivit CNN.

Ca urmare a unei postări la o oră după mesajul inițial, care favoriza site-ul de retail Etsy, a ridicat prețul unei acțiuni a companiei cu până la 8%, a relatat CNBC.

Mesajele lui nu au fost singura dată când Musk a influențat în ultimele săptămâni piețele financiare folosind rețeaua de socializare. Atunci când și-a schimbat, vineri, descrierea profilului de pe Twitter, scriind “#bitcoin”, prețul criptomonedei temporar a urcat vertiginos cu aproape 20%.

Însă, prezența sa pe platformă i-a adus probleme juridice în trecut.

Musk a fost forțat să părăsească în 2018 poziția de președinte al Consiliului de Adminitrație al Tesla în urma unei incursiuni serioase cu Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (US Securities and Exchange Commission), care l-a acuzat de dezinformarea investitorilor prin mesaje pw Twitter despre o posibilă retragere a companiei Tesla de pe bursă.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *