Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

„Turismul cu vaccin – 2 în 1”. Călătorești și te și vaccinezi

Written by on January 27, 2021

Luna trecută, cu puțin înainte ca vaccinul împotriva Covid-19 să își facă debutul în Statele Unite ale Americii, o agenție de turism indiană a anunțat că înregistrează clienți pentru un nou pachet de nerefuzat: o excursie de patru zile la New York, pornind din Mumbai, cu o doză de vaccin inclusă, totul pentru aproximativ 2.000 de dolari. Agenția a numit această afacere drept „turism cu vaccinuri”, scrie NBCnews, citat e Digi24.

„Acceptăm doar indieni cu viză valabilă de 10 ani în SUA. Deocamdată nu luăm bani, ci doar facem înregistrările preliminare. Suntem mândri că am inventat termenul de <<turism de vaccin>>”, a declarat Nimesh Shah, specialistul în dezvoltare de afaceri al agenției de turism Gem Tours & Travels. 

Imediat după ce agenția indiană a introdus acest nou concept, „turismul cu vaccin” a fost preluat și de alte agenții concurente, precum Zenith Holidays, cu sediul în Kolkata, care a înregistrat deja clienții pentru pachetele de călătorie cu vaccinare.

„Turismul cu vaccin” nu a fost văzut cu ochi buni de toată lumea, astfel că președintele Asociației Indiene a Operatorilor de Turism a condamnat această practică.

Cu toate acestea, agenția Zenith Holidays, care în general nu oferă pachete de călătorie pe teritoriul SUA, are oferta încă afișată pe site.

Deși până acum nu se știe sigur câți indieni s-au înscris pentru o astfel de excursie în SUA, ideea că cineva cu bani dintr-o țară care nu are sau are acces limitat la vaccinurile împotriva Covid-19, ar putea zbura în altă țară doar pentru a obține o doză de vaccin, a stârnit indignare și a ridicat o mulțime de întrebări legate de etică.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *