Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Miliardarii Americii – mai bogați cu 1,1 trilioane de dolari în timpul pandemiei

Written by on January 27, 2021

Miliardarii produc bani în pandemie, chiar și atunci când milioane de americani intră în rândurile celor săraci. Miliardarii americani au devenit cu 1,1 trilioane de dolari (aproape 40%) mai bogați de la mijlocul lunii martie, potrivit unui raport publicat marți de Institutul pentru Studii Politice și Americani pentru Taxare Justă.

Cu alte cuvinte, nu doar că cei mai înstăriți și-au recuperat pierderile din primăvară, dar că mulți se și descurcă mult mai bine ca înainte. Aceasta este în mare parte datorată activității de pe burse. Doar Elon Musk este cu aproape 155 de miliarde de dolari mai bogat, avere propulsată de valoarea de piață a Tesla, care a urcat vertiginos.

46 de persoane s-au alăturat, de la 18 martie 2020, grupului de miliardari, în săptămâna după anunțul OMS privind pandemia globală, conform raportului citat de CNN.

În mod clar, pandemia înrăutățește criza deja problematică a inegalităților din America. Acumulările amețitoare de la vârf sunt în contrast clar cu problemele financiare ale celor de jos. Mulți dintre aceștia din urmă confruntă direct pandemia și și-au pierdut locurile de muncă sau au suferit tăieri de salarii.

Cei 660 de miliardari ai SUA dețin acum o avere cumulată de 4,1 trilioane de dolari – cu două treimi mai mult decât suma deținută de 50% din populația americană, arată raportul.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *