Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: 100.000 de decese din cauza Covid – mai mulți oameni au murit decât civili în al Doilea Război Mondial

Written by on January 27, 2021

Bilanțul deceselor în Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus a trecut, marți, de 100.000, potrivit Reuters. Guvernul britanic încearcă să accelereze livrarea vaccinurilor și să controleze noile variante de coronavirus.

Mai multe decese ar putea urma înainte ca programul de vaccinare să aibă efect, a spus oficialul șef al sistemului de sănătate din Anglia.

Marea Britanie este a cincea cea mai afectată țară din cauza Covid-19 în lume și a raportat, marți, încă 1.631 de decese și 20.089 de cazuri.

Cele 100.162 de decese sunt mai multe decât oamenii uciși în Al Doilea Război Mondial și de două ori mai multe decât numărul celor morți în campania Blitz de bombardare dintre 1940-1941.

“Este greu să calculăm durerea din această statistică neagră, anii de viață pierduți, reuniunile de familie ratate, iar pentru atât de multe rude șansa ratată, chiar de a-și lua rămas bun”, a spus premierul Boris Johnson.

“Ne vom asigura că ne învățăm lecția și reflectăm și să ne pregătim”, a spus Johnson, al cărui guvern s-a confruntat cu critici dure pentru felul cum a gestionat criza.

Anglia, de departe cea mai populată dintre cele patru națiuni ale Regatului Unit, a reintrat într-o carantină generală pe 5 ianuarie, care include închiderea pub-urilor, restaurantelor, magazinelor non-esențiale, și școlilor pentru majoritatea elevilor. Alte restricții de călătorie au fost introduse.

În decembrie, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer împotriva Covid-19.

Până luni, peste 6,85 de milioane de oameni au primit prima doză iar 472.446 cea de-a doua.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *