Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Boris Johnson: Școlile din Marea Britanie nu se vor deschide până în martie

Written by on January 27, 2021

Școlile din Marea Britanie rămân închise, anunță premierul Boris Johnson, care spune că elevii s-ar putea întoarce în bănci abia începând cu 8 martie, în funcție de felul în care va decurge vaccinarea la nivelul întregii țări. 

Premierul englez a declarat că de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare va depinde redeschiderea școlilor, care vor fi anunțate cu două săptămâni înainte. 

El a recunoscut că întârzierea va fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, notează BBC, citat de Digi24. Johnson a spus, în fața Camerei Comunelor că speră ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor, dar elevii care se vor întoarce la școală vor reprezenta „primul semn de normalitate”.

Guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere „treptată și etapizată”.

Supus unor mari presiuni din partea părinților pentru redeschiderea școlilor, Boris Johnson a spus că data țintă este 8 martie. Profesorii spun, la rândul lor, că întârzierea nu reprezintă „nicio surpriză”, iar redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

În decembrie, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer împotriva Covid-19. Până la începutul acestei săptămâni, peste 6,85 de milioane de oameni au primit prima doză iar 472.446 cea de-a doua.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *