Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

“Regatul Unit ar putea deveni rapid un stat eşuat!” Este părerea unui fost premier britanic

Written by on January 25, 2021

Regatul Unit ar putea deveni rapid un stat eşuat dacă nu va fi reformat în mod fundamental, în contextul în care mulţi oameni şi-au pierdut încrederea în modul în care ţara este guvernată de o elită centrată la Londra, în interesul acesteia, a apreciat fostul premier britanic Gordon Brown, citat luni de Reuters.

“Cred că alegerea este acum între un stat reformat şi un stat eşuat”, a scris Brown în cotidianul The Telegraph, citat de Digi24.

El a afirmat că nu crede că Partidul Naţional Scoţian (SNP) va avea un mandat democratic de a organiza un nou referendum asupra independenţei Scoţiei chiar dacă formaţiunea politică va câştiga alegerile din luna mai, aşa cum indică majoritatea sondajelor de opinie.

“Nu, nu, nu cred asta”, a declarat Brown – el însuşi scoţian – pentru postul de radio BBC, răspunzând unei întrebări privind mandatul democratic al SNP dacă ar câştiga alegerile având ca platformă electorală organizarea unui referendum.

“Oamenii în Scoţia sunt îngrijoraţi de virus, sunt îngrijoraţi de locurile de muncă, sunt îngrijoraţi de viitorul tinerilor, aceasta este prioritatea lor pentru moment. Orice lucru care se abate de la aceasta în prezent, desfăşurarea unui referendum în acest an, în toiul unui virus atunci când nu poţi avea întâlniri publice sau nu poţi face campanie din uşă în uşă, ar părea destul de incorect pentru procesul democratic”, a explicat Gordon Brown, scrie Agerpres.

“<Cine în Londra s-a gândit la asta?> este o expresie comună, ce reflectă frustrarea oamenilor din comunităţile periferice care simt că sunt uitaţi, practic invizibili pentru Whitehall (guvernul Regatului Unit, n.red.)”, a adăugat Gordon Brown, care a fost prim-ministru în perioada 2007 – 2010.

El a accentuat că premierul Boris Johnson ar trebui să reformeze maniera în care este guvernat Regatul Unit. “Lovit repetat de COVID-19, ameninţat de naţionalism şi nesigur de amploarea echivalentului promisiunii privind <Marea Britanie Globală> post-Brexit, Regatul Unit trebuie să redescopere urgent ce îl menţine unit şi să ţină sub control ceea ce ne dezbină”, a spus fostul premier britanic.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *