Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie a detectat 77 de cazuri ale variantei sud-africane a coronavirusului

Written by on January 24, 2021

Marea Britanie a detectat 77 de cazuri de infectare cu varianta coronavirusului descoperită în Africa de Sud, toate la persoane care au călătorit în această țară sau sunt contacți ai acestora. Totodată, au fost descoperite alte nouă cazuri de infectare cu o altă variantă a aceluiași coronavirus, cea din Brazilia, a anunțat duminică ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, trasmite Agerpres.

„Aceste persoane se află sub observaţie strictă şi am intensificat anchetele epidemiologice pentru a face tot posibilul să oprim răspândirea virusului”, a declarat oficialul britanic.

Cu toate acestea, el nu a oferit mai multe detalii despre persoanele infectate cu mutația braziliană a coronavirusului, însă a cerut oamenilor să respecte regulile sanitare, ca măsură de protecție împotriva noilor variante ale virusului.

Marea Britanie, unde o altă mutaţie a coronavirusului a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, Brazilia şi Portugalia, pentru a preveni intrarea în ţară a persoanelor infectate cu aceste mutaţii. Aceste noi tulpini ale coronavirusului, plus cea descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut, au în comun capacitatea de transmitere mai ridicată.

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 1.348 de noi decese asociate COVID-19, sub recordul de 1.820 înregistrat miercuri, precum şi 33.552 de cazuri de infectare.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *