Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Moderna – al treilea vaccin Covid aprobat de Regatul Unit

Written by on January 9, 2021

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Regat (MHRA) a autorizat vaccinul “ca urmare a luni de zile de teste clinice riguroase ce au implicat zeci de mii de oameni și o analiză intensă a siguranței, calității și eficienței vaccinului”, a scris Departamentul Sănătății, conform CNN, citat de Digi24.

“Aceasta este în continuare o veste grozavă și o altă armă în arsenalul nostru pentru a îmblânzi această boală groaznică”, a precizat secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, într-un comunicat.
Guvernul britanic a decis să achiziționeze 10 milioane de doze suplimentare ale vaccinului Moderna pe lângă comanda anterioară de 7 milioane, cumulând în total 17 milioane, mai arată sursa citată.

Stocurile vor fi livrate Regatului Unit începând din această primăvară odată ce Moderna își extinde capacitatea de producție.

“Deja am vaccinat aproape 1,5 milioane de persoane în Regatul Unit iar vaccinul Moderna ne va permite să accelerăm programul nostru de imunizare chiar mai mult odată ce dozele devin disponibile din primăvară”, a spus Hancock.

Datele publicate în noiembrie au arătat că vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,5% împotriva coronavirusului. Compania spune că vaccinul nu avea niciun efect secundar serios. Un mic procentaj a celor care au primit injecția au avut simptome precum dureri.

Rezultatele acestui vaccin sunt similare cu cele ale serului Pfizer/BioNTech, deoarece folosesc aceeași tehnică de a activa sistemul imunitar al organismului.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *