Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Sadiq Khan, a declarat un “incident major” în capitala Angliei“

Written by on January 8, 2021

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat un “incident major” în capitala Angliei “din cauza răspândirii rapide a coronavirusului (…) și a numărului cazurilor de Covid-19, care este în creștere în spitale, ceea ce a pus NHS (sistemul național de sănătate – n.red.) în risc de a fi copleșit”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul primarului, conform CNN, citat de Digi24.

Decizia vine “ca urmare a creșterii peste 1.000 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, ceea ce pune o presiune imensă pe un NHS care are deja o capacitate saturată”, arată comunicatul.

“Între 30 decembrie și 6 ianuarie, numărul de pacienți din spitalele Londrei a crescut cu 27% (de la 5.524 la 7.034) iar numărul de aparate de ventilație a crescut cu 42% (de la 640 la 908)”, mai transmite comunicarea, adăugând că “doar în ultimele trei zile NHS a anunțat 477 de decese în spitalele londoneze ca urmare a testelor pozitive la Covid-19”.

„Situația în Londra este acum critică având în vedere răspândirea scăpată de sub control a virusului. Numărul de cazuri din Londra a crescut rapid, cu mai mult de o treime dintre pacienți fiind tratați în spitalele noastre acum, în comparație cu apogeul pandemiei din aprilie”, a afirmat Khan.

Potrivit biroului său, “impactul este resimțit de asemenea în serviciile de urgență cu sute de pompieri din Londra care din nou ajută voluntar Serviciul de Ambulanță conducând mașinile, acest serviciu fiind în una dintre cele mai aglomerate perioade din istorie”.

Serviciul londonez de Ambulanță răspunde la până la 8.000 de apeluri de urgență pe zi, în comparație cu 5.500 cât primește într-o zi obișnuită, mai arată comunicatul.

În Regatul Unit, declararea unui incident major permite autorităților locale să caute suport suplimentar de la guvernul național pentru a face față situației.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *