Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie va permite combinarea vaccinurilor Covid-19 în cazuri excepţionale

Written by on January 3, 2021

Marea Britanie va permite combinarea vaccinurilor Covid-19 în cazuri excepţionale. Guvernul britanic va permite ca oamenilor să li se administreze doze diferite de vaccin, dar doar în anumite condiţii, se arată în ghidul publicat în ajunul Anului Nou. Coordonatorul campaniei de imunizare precizează că administrarea combinată nu este recomandată, dar că în situații excepționale este singura soluție.

Marea Britanie schimbă regulile jocului şi permite administrarea combinată a vaccinurilor împotriva virusului SARS-CoV-2. Astfel, englezii ar putea primi doze diferite de vaccin, dar nu oricând, ci în situaţii excepţionale (spre exemplu, dacă un tip de vaccin nu mai este pe stoc), scrie Reuters, citat de Digi24.

Dacă acelaşi vaccin nu este disponibil sau dacă nu se cunoaşte primul produs primit, este posibil să se administreze o doză din produsul disponibil local pentru a completa fişa de vaccinare a persoanei respective, se arată în ghid.

Mary Ramsay, coordonator al campaniei de imunizare de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, a declarat că acest lucru se va întâmpla doar în cazuri extrem de rare: “Ar trebui depuse toate eforturile pentru a administra acelaşi vaccin, dar acolo unde nu este posibil e mai bine să injectăm a doua doză din alt vaccin decât să nu o facem deloc”.

Cu puţin timp în urmă, Marea Britanie dezbătea şi posibilitatea de a amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin, plasându-se în contradicţie cu strategia de peste ocean. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli  Infecţioase din SUA, a declarat că americanii vor urma instrucţiunile Pfizer şi BioNTech de a administra a doua doză de vaccin la trei săptămâni după prima.

Oficialii din domeniul sănătăţii se confruntă cu dificultăţi în distribuirea vaccinului, pe măsură ce sistemul sanitar e tot mai greu încercat.

În Marea Britanie au fost înregistrate peste 74.000 de decese asociate Covid-19. Astfel, ţara rămâne pe locul doi în topul celor mai afectate state din Europa, din punctul de vedere al numărului de morţi în pandemie.

Marea Britanie a aprobat în luna decembrie vaccinurile produse de Pfizer-BioNTech şi Oxford-AstraZeneca. Ambele vaccinuri trebuie administrate în două doze, la câteva săptămâni distanţă, dar nu au fost concepute pentru a fi combinate.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *