Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Boris Johnson a ales să sărbătoriască semnarea acordului post-Brexit cu o cravată specială. Iată cum arată imprimeul și semnificația lui

Written by on December 25, 2020

Boris Johnson și-a ținut discursul în care a prezentat acordul final pentru Brexit în ajunul Crăciunului și a încercat să prezinte tratatul ca pe un cadou de Crăciun pentru britanici. Premierul britanic a marcat ocazia și cu o cravată specială – la o privire mai apropiată s-a putut Boris Johnson purta o cravată imprimată cu peștișori – simbol al negocierilor dure în ce privește industria pescuitului și felul în care va avea loc pescuitul în apele britanice după Brexit, relatează The Guardian, citat de Digi24.

cravata cu pești a lui Boris Johnson
Foto: Captură Twitter/@PoliticsForAlI

În ciuda faptului că industria pescuitului produce doar 0,1% din PIB-ul Regatului Unit, această industrie a devenit un lait-motiv al susținătorilor Brexit care au vorbit mereu de „reluarea controlului asupra apelor”.

Ei s-au plâns de faptul că țările UE pescuiesc mult prea mult în apele britanice, fapt ce a afectat industria pescuitului din insulele britanice. În discursul său, Johnson a accentuat faptul că „va exista o creștere semnificativă” a cantității de pește pe care UK o va putea păstra.

Pescarii britanici sunt încă nemulțumiți însă, în contextul în care noul acord nu face decât să reducă cota europenilor din peștele din apele britanice cu 25%, iar pescarii europeni își vor păstra până în 2026 accesul garantat la zonele de pescuit situate între aproximativ 6 și 12 mile marine de coastele insulei britanice.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *