Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Cui aparține cea mai izolată casă din lume

Written by on December 19, 2020

Cu toții avem nevoie la un moment dat de puțină liniște, o casă de pe o insulă islandeză parcă are parte de prea multă, iar, recent, fotografiile cu locuința s-au viralizat, iar casa a fost numită „cea mai izolată din lume”.

Clădirea micuță, albă, este situată pe insula Elliðaey, un loc îndepărtat care se află la sud de Islanda și face parte din arhipelagul Vestmannaeyjar.

Fiind singura casă de pe insulă, nu este înconjurată decât de iarbă și, în cele din urmă, de mare, fiind amplasată perfect în coasta unui deal.

Foto: reddit.com

Elliðaey a fost locuită odată, până prin anii 1930, când cei câțiva rezidenți au plecat în Islanda. Apariția acestei construcții i-a contrariat pe oameni… După ce a fost observată, au început să circule tot felul de zvonuri, inclusiv că a fost construită de un miliardar excentric care intenționa să o folosească drept refugiu în cazul unei apocalipse zombie.

Un alt zvon spune că aparține unui fanatic religios singuratic și chiar s-a speculat că artista islandeză Björk ar fi proprietara și că ar negocia cu guvernul să cumpere insula.

Clădirea este, de fapt, o cabană construită de Asociația de Vânătoare Elliðaey, întrucât insula este populată de pufini, păsări pe cale de dispariție, dar care pot fi vânate în Islanda.

Insula nu are electricitate, apă curentă sau instalații sanitare interioare, însă această proprietate are o saună alimentată cu un sistem de colectare a apei de ploaie.

Povestea casei de pe insulă a devenit recent virală pe Reddit. Imaginea a fost postată cu mesajul: „Cea mai izolată casă din lume”.

Mulți au spus că este „casa lor de vis”, însă alții nu sunt încântați de ideea de a nu avea conexiune a internet sau un magazin în apropiere.

Dacă doriți să vedeți insula de aproape, companiile de turism oferă excursii de o zi pe Elliðaey.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *