Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie: S-a înregistrat primul caz de moarte provocată, oficial, de poluarea aerului

Written by on December 16, 2020

Justiţia britanică a recunoscut pentru prima dată rolul poluării aerului drept cauza morţii unei fete de 9 ani la Londra, informează Agerpres.

„Concluzia mea este că poluarea aerului a reprezentat o contribuţie materială la moartea Ellei Adoo-Kissi-Debrah în 2013”, a declarat medicul legist adjunct al arondismentului londonez Southwark, Philip Barlow, după două săptămâni de audieri.

Ella Adoo-Kissi-Debrah a murit pe 15 februarie 2013 în urma unei crize grave de astm, după aproape trei ani de crize repetate şi circa 30 de spitalizări legate de această maladie. Ea locuia în cartierul Lewisham, la mai puţin de 30 de metri de o autostradă foarte circulată din sudul Londrei.

În 2014, justiţia a stabilit că fetiţa a murit de insuficienţă respiratorie acută provocată de un astm sever şi nu din cauza poluării.

Însă aceste concluzii au fost anulate în 2019 şi a fost dispusă organizarea unei noi serii de audieri, din cauza unor noi elemente ştiinţifice şi în special a raportului unui specialist britanic în poluarea aerului, Stephen Holgate, în 2018.

Specialistul a observat o „legătură frapantă” între spitalizările de urgenţă ale Ellei şi vârfurile înregistrate de dioxid de azot (NO2) şi particule în suspensie, poluanţii cei mai nocivi, în apropierea domiciliului său.

Între 28.000 şi 36.000 de decese care se produc anual în Regatul Unit se estimează că sunt legate de poluarea aerului.

De asemenea, conform unui raport al Agenției Europene de Mediu, peste 400.000 de oameni ar muri anual din cauza aerului contaminat.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *