Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Al doilea cel mai călduros ”Brumar” din ultimii 140 de ani este Noiembrie 2020

Written by on December 16, 2020

Noiembrie 2020 ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai călduroase luni “Brumar” din istoria înregistrărilor meteorologice, care au început în anul 1880, potrivit DPA.

Noiembrie 2020 se află pe a doua poziţie în topul celor mai călduroase luni de “Brumar” cunoscute după 1880, fiind depăşită doar de deţinătoarea recordului, luna noiembrie din 2015 (+1,01 grade Celsius peste media din secolul al XX-lea).

“Temperatura medie globală combinată deasupra uscatului şi deasupra suprafeţei oceanice pentru noiembrie 2020 a fost cu 0,97 grade Celsius mai mare decât media de 12,9 grade Celsius înregistrată în secolul al XX-lea”, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite.

Cele mai călduroase 10 luni de noiembrie au fost înregistrate după anul 2004, iar cele mai călduroase cinci luni de noiembrie s-au produs după anul 2013, potrivit sursei citate.

Noiembrie 2020 marchează, de asemenea, cea de-a 44-a lună consecutivă de noiembrie în care meteorologii au înregistrat temperaturi aflate peste media calculată pentru secolul al XX-lea.

“Temperaturi record pentru noiembrie au fost observate în zonele de pe toate continentele unde datele meteorologice sunt disponibile şi deasupra tuturor zonelor din toate oceanele majore”, au adăugat specialiştii de la NOAA, scrie Agerpres, citat de Digi24.

Agenţia a raportat cele mai mari creşteri de temperatură în raport cu media secolului XX în vestul şi nordul statului american Alaska, cele mai multe dintre statele americane nordice, nordul Europei, nordul Asiei, Australia, părţi din America de Sud, nordul Oceanului Pacific, Marea Bering şi regiuni din vestul Antarcticii.

Temperaturile din anumite zone din vestul Antarcticii au fost cu cel puţin 3 grade Celsius peste valoarea medie calculată pentru secolul al XX-lea, potrivit datelor prezentate de NOAA.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *