Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Anglia: „Copiii îmi smulg din mână pungile cu mâncare”. Tot mai mulți mor de foame în timp ce guvernul afirmă că alocă fonduri către autoritățile locale

Written by on December 1, 2020

Rata mortalității generale în Anglia, între lunile aprilie și iunie anul acesta, este de aproape două ori mai mare în regiunile sărace decât în regiunile mai înstărite.

Jurnaliștii de la BBC au realizat un reportaj video în care voluntari care duc alimente celor mai loviți de pandemie povestesc cu lacrimi în ochi cum copiii săraci pur și simplu le smulg din mână pungile cu mâncare.

Majoritatea localităților din top 10 orașe cu cea mai mare rată a mortalității se află în nordul Angliei. Ed Thomas, corespondent BBC, a petrecut patru zile alături o comunitate din Burnley, care se confruntă cu lipsuri economice majore.

Un voluntar de la așa-numita Biserică de pe Stradă (Church on the Street), care a fost la dependent de droguri și și-a dedicat viața ajutării celor în nevoie, duce pachete cu mâncare și haine pentru cei care nu se descurcă cu traiul de la o zi la alta.

El povestește cu ce lipsuri se confruntă cei mai săraci membri ai comunității: nu au mâncare, din cauza datoriilor au rămas fără curent electric și căldură. Când intră în unele case, copiii pur și simplu îi smulg din mână sacoșele cu mâncare. Voluntarul afirmă că situația s-a înrăutățit mult în timpul pandemiei.

Guvernul afirmă că alocă fonduri către autoritățile locale, aproape 400 de milioane de lire pentru ajutorarea familiilor sărace.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *