Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Negociatorii pentru Brexit se întâlnesc față în față la Londra încercând să depăşească „divergenţele fundamentale”

Written by on November 29, 2020

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, şi cel al Regatului Unit, David Frost, au reluat discuţiile în persoană, la Londra, în încercarea de a depăşi „divergenţele fundamentale” şi de a ajunge la un acord post-Brexit ce ar permite să se evite o situaţie dureroasă în care nu ar exista nicio înţelegere până la 31 decembrie, relatează Agerpres.

Negocierile se află într-o „etapă finală”, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului britanic, adăugând că Londra se aşteaptă ca negocierile să continue zilnic.

Michel Barnier s-a deplasat la Londra vineri, pentru a continua negocierile după ce a stat în carantină, ca urmare a infectării unui membru al echipei sale cu noul tip de coronavirus.

„Unele divergenţe semnificative persistă”, a spus Barnier într-un mesaj pe Twitter.

„Pentru ca un acord să fie posibil este necesar ca suveranitatea Regatului Unit să fie pe deplin respectată”, a subliniat la rândul său David Frost, tot pe Twitter, citat de Digi24.

Principalele puncte de divergenţă rămân legate de solicitările UE privind menţinerea accesului pescarilor europeni în apele britanice, stabilirea unor norme care să prevină concurenţa neloială din partea companiilor britanice pe piaţa europeană şi crearea unui mecanism de soluţionare a diferendelor în cadrul viitorului acord.

Bruxelles-ul şi Londra se află acum sub presiunea timpului pentru încheierea unui acord care să intre în vigoare de la 1 ianuarie, când Regatul Unit va înceta definitiv să aplice normele europene odată cu încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit. Un eşec ar însemna aplicarea după această dată doar a regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) în relaţiile comerciale dintre dintre UE şi Regatul Unit.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *