Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Masca de protecție inteligentă, care se conectează la telefon, a fost inventată de un român. Designul a fost premiat la un concurs MIT

Written by on November 29, 2020

O mască de protecție inteligentă, echipată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului, al cărei concept a fost realizat de un român, a fost premiată la un concurs de re-imaginare a măștilor de protecție organizat de MIT Media Lab.

Masca, botezată Social Mask, se conectează la o aplicație din telefonul mobil pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, potrivit prezentării de pe site-ul concursului.   

Cu un aspect modern, masca poate fi realizată din policarbonat sau polipropilenă, pentru a nu provoca alergii.

Dispozitivul a fost imaginat de un român, Ciprian Burzo.

Foto: Digi24

 „A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor”, a spus Ciprian, potrivit site-ului The Calvert Journal, citat de Digi24.

„Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai spus Ciprian Burzo.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *