Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Kamala Harris, prima femeie din istoria Statelor Unite care devine vicepreședinte

Written by on November 8, 2020

Senatoarea Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite. Cunoscută ca un proeminent politician de culoare, în egală măsură ea este mândră și de rădăcinile ei indiene.

„Aceste alegeri sunt mai mult decât despre Joe Biden sau despre mine. Sunt despre sufletul Americii și despre voința noastră de a lupta pentru el. Ne așteaptă multă muncă. Hai să începem!” – sunt primele cuvinte ale vicepreședintelui ales al Statelor Unite, după ce proiecțiile media au arătat sâmbătă, la cinci zile după alegeri, că Joe Biden este câștigătorul cursei pentru Casa Albă.

Când presa americană a anunțat rezultatul, sâmbătă, în jurul prânzului, punând capăt celor cinci zile de suspans, Kamala Harris era undeva în natură, împreună cu soțul ei. Pe Twitter a apărut o fotografie în care cei doi se îmbrățișează în momentul în care primesc vestea. „Sunt atât de mândru de tine”, a comentat la fotografie soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff.

Inițial, Kamala Harris s-a înscris în cursa pentru a obține nominalizarea democraților în cursa pentru Casa Albă, fiind un competitor pentru Joe Biden. După câteva luni, Kamala Harris a renunțat la visul ei prezidențial, însă a primit ulteror șansa de a ajunge la Casa Albă făcând echipă cu fostul vicepreședinte Joe Biden.

În urmă cu un an, senatoarea din California se făcea remarcată în rândul candidaților Partidului Democrat și îl criticase deschis pe Joe Biden la o dezbatere, dar spre sfârșitul anului 2019 a anunțat că renunță la campanie, din lipsă de fonduri.

Kamala Harris nu numai că va fi prima femeie vicepreședinte, dar este și prima persoană de culoare, cu rădăcini sud-asiatice, care ajunge în această funcție. În educația și formarea ei ca om se împletesc mai multe culturi, fiind, dincolo de inteligența nativă, un om considerat reprezentativ pentru societatea americană de astăzi.

„Numele meu se pronunță comma-la, ca în cazul semnului de punctuație ( n.r. – comma, în engleză înseamnă virgulă)”, scria Kamala Harris în autobiografia ei din 2018, The Truth We Hold („Adevărul pe care îl deținem ”- n.r.).

Senatoarea din California, fiica unei mame născute în India și a unui tată născut în Jamaica, a explicat apoi ce înseamnă numele ei indian: „floare de lotus”, un simbol puternic în cultura indiană. „Un lotus crește sub apă, florile lui se ridică la suprafață, în timp ce rădăciunile lui sunt bine ancorate pe fundul râului”, explica senatoarea. 

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *