Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Alegeri prezidențiale Republica Moldova. Rezultatele (exit-poll)

Written by on November 1, 2020

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și candidata opoziției, Maia Sandu, intră în turul al doilea, în urma scrutinului prezidențial  desfășurat duminică, arată rezultatele unui exit-poll dat publicității la Chișinău duminică seara, după închiderea urnelor.

Rata de participare a alegătorilor a fost vizibil mai redusă față de alegerile prezidențiale din 2016, dar nu au lipsit cozile la secţii şi nici incidentele.

Conform sondajului realizat telefonic de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice, Igor Dodon este creditat cu 40,9 la sută din voturi, iar Maia Sandu cu 34,6 la sută din opțiunile celor 1.514 persoane chestionate. Marja de eroare a sondajului este de 2,5 la sută.

Pe locul al treilea s-a clasat Renato Usatîi, cu 11,5 la sută.

Candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, este pe locul patru, cu 6,3 la sută din opțiuni, în timp ce liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este pe locul cinci, cu 1,7 la sută.

Dorin Chirtoacă, liderul PL, și Tudor Deliu, candidatul PLDM, ocupă ultimele poziții, cu 1,3 la sută și, respectiv, 0,9 la sută.

Sondajul a mai relevat că pentru Igor Dodon votează persoanele mai în vârstă, că este preferat de 76 la sută dintre rusofoni și pare să fi obținut un scor mai bun în nordul și sudul Republicii Moldova.

Electoratul Maiei Sandu îl reprezintă populația tânără, cu nivel de studii sporit, practic exclusiv vorbitori de română (doar 6 la sută dintre vorbitorii de limbă rusă au votat pentru ea). Aceasta are cea mai mare susținere în Chişinău și regiunea centru a Republicii Moldova.

Sursa: Digi24


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *