Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Puiul ieftin vândut în supermarketuri prezintă riscuri pentru sănătatea umană. O analiză la nivel european ridică din nou problema folosirii antibioticelor în ferme

Written by on October 28, 2020

Puiul ieftin vândut în supermarketuri cu prețuri reduse din Europa prezintă riscuri pentru sănătatea umană, potrivit unui raport al unui ONG german, cita de Digi24.

În raport se arată că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din UE.

Au fost analizate produse cumpărate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania, precum și luate direct de la producători.

Cea mai contaminată carne a fost cea produsă de o companie germană, urmat de un grup alimentar francez și de unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Oamenii se pot contamina cu aceste superbacterii dacă nu se spală după ce pun mâna pe pui sau dacă nu îi gătesc suficient de bine. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *