Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

(VIDEO) El a devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume

Written by on October 22, 2020

Guinness World Records la desemnat pe egipteanul Ezzeldin Bahader drept cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume, informează Goal.com.

Bunicul de 74 de ani a încercat să doboare recordul la începutul anului, însă pandemia de coronavirus i-a întârziat performanța, după ce meciurile de fotbal în Egipt au fost anulate.

Bahader a jucat recent pentru echipa locală 6 Octombrie în fața celor de la El Ayat Sports, în a treia ligă egipteană, îndeplinând astfel cerințele pentru a fi numit de Guiness cel mai bătrân jucător profesionist de fotbal din lume.

Pentru a doborâ recordul actual, bătrânul trebuia să joace în două meciuri dintr-o ligă profesionistă, iar primul l-a disputat pe 21 martie, însă pandemia de COVID-19 l-a împiedicat să-și continue misiunea.

Ezzeldin Bahader a ratat un penalti în meciul pierdut sâmbătă de echipa sa cu 3-2, însă recordul a fost dobândit, spre bucuria familiei sale.

“Visez să-mi dobor propriul record, doar pentru a-l face mai greu de doborât”, a declarat Bahader jurnaliștilor, după ce a doborât recordul stabilit de israelianul Isaak Hahyik la 73 de ani, citat de Digi24.

Ezzeldin Bahader va împlini 75 de ani pe 5 noiembrie, însă va trebui să-și găsească altă echipă, după ce a renunțat la contractul cu 6 Octombrie.

Bătrânul a intrat în echipă în luna ianuarie și a debutat într-o partidă încheiată 1-1 în compania celor de la Genius, în liga a treia egipteană, deși s-a accidentat în timpul meciului. “Am devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist care a parcat într-un meci oficial”, a declarat Ezzeldin Bahader după partidă.

Egiptul mai deține recordul mondial pentru cel mai bătrân jucător care a jucat la Cupa Mondială, portarul Essam El Hadary evoluând la turneul din Rusia, din 2018, la vârsta de 45 de ani.

youtube.com

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *