Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Europa rămâne fără păsări! 80% din habitatele naturale ale Uniunii se degradează continuu

Written by on October 20, 2020

80 la sută din habitatele naturale din Uniunea Europeană se degradează continuu, în ciuda eforturilor de conservare. O spune Agenția Europeană pentru Mediu, care susține că în ultimii șapte ani situația a continuat să se deterioreze și este nevoie de un efort susținut, pentru a opri declinul și a asigura o refacere parțială, relateaza Digi24.

Păsările sunt extrem de afectate. Mai mult de jumătate din speciile native sau migratoare sunt într-o situație dificilă. Specii familiare, precum ciocârlia, şi peisaje obişnuite, precum câmpiile de fâneţe, sunt în declin pe întregul continent european. Ameninţările cu care se confruntă natura sunt multiple: agricultură intensivă, urbanizare – asociată cu activităţi turistice şi de recreere -, exploatare non-durabilă a pădurilor, poluare.

Thomas Waitz – deputat, Verzii europeni: “Ne confruntăm cu pierderi imense ale biodiversității în ceea ce privește insectele, dar și în ceea ce privește păsările. Totul este puternic legat de folosirea intensivă a pesticidelor, în special a neonicotinoidelor, care sunt folosite încă în România. Situația aceasta este legată și de lipsa anumitor plante, din cauza folosirii excesive a erbicidelor, cum e glifosatul, care distruge toate plantele, cu excepția celor pe care vrei să le cultivi.

Cercetările din nordul Germaniei și din Olanda arată însă o descreștere de 75% a populației de păsări în ultimii 30 de ani. Deci, acolo chiar s-a instalat tăcerea”.  

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *