Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Disney a introdus un avertisment de rasism afișat în desenul Cartea Junglei

Written by on October 16, 2020

Un avertisment cu privire la conținutul rasist din animațiile clasice Disney, introdus anul trecut, a fost acum actualizat cu un mesaj mai ferm.

Atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează un avertisment despre stereotipuri. „Acest program include descrieri negative și/ sau maltratare de persoane sau obiceiuri”, este mesajul, potrivit BBC News, cita de Digi24.

„Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum” – se mai spune în avertisment.

Mesajul mai spune că, în locul eliminării conținutul, „vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”.

Mesajul însoțește chiar și animația Pisicile Aristocrate, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare și Peter Pan, unde nativii americani sunt menționați ca „piei roșii”. Doamna și Vagabondul, care include elemente considerate rasiste și stereotipuri culturale are, de asemenea, un avertisment.

Compania a introdus pentru prima dată un avertisment despre rasism în noiembrie anul trecut, însă acela a fost mult mai scurt: „Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Poate conține reprezentări culturale învechite”. Unele animații nu sunt disponibile pe Disney+ din cauza conținutului considerat rasist.

Și Warner Bros a introdus un avertisment similar în unele dintre desenele sale animate.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *