Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Bangladeshul va aplica pedeapsa cu moartea pentru violatorii condamnați

Written by on October 13, 2020

Guvernanții din Bangladesh au aprobat luni un amendament care modifică pedeapsa maximă pentru violatorii condamnați, de la închisoare pe viață la moarte, potrivit agenției naționale de știri Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS), citată de CNN, citat de Digi24.

Noua dispoziție va intra în vigoare imediat după ce va fi semnată de președintele țării Abdul Hamid, însă acest fapt este considerat o formalitate.

„Cu siguranță (legea) va fi un factor de descurajare pentru astfel de infracțiuni, iar simultan vom face eforturi pentru accelerarea proceselor de judecată a cazurilor de viol în instanțele competente”, a declarat ministrul Justiției, Anisul Huq, potrivit BSS.

Guvernul Bangladeshului a fost asaltat cu solicitări de a face mai mult pentru a preveni violența sexuală, pe fondul indignării naționale după postarea online a unui videoclip în care mai mulți bărbați lovesc și violează o femeie, incident petrecut din sudul țării.

Femeile din Bangladesh s-au săturat de eșecul abject al guvernului de a aborda cazurile de agresiune sexuală”, a declarat Meenakshi Ganguly, director pentru Asia de Sud al Human Rights Watch, într-o declarație făcută săptămâna trecută.

„Guvernul din Bangladesh trebuie să respecte în cele din urmă promisiunile sale goale și să țină seama de solicitările activiștilor de a lua măsuri semnificative pentru a combate violența sexuală și pentru a sprijini victimele”, a mai spus Meenakshi Ganguly.

Cel puțin 975 de femei și fete au fost violate în primele nouă luni ale anului 2020 în Bangladesh, potrivit Ain o Salish Kendra, o organizație pentru apărarea drepturilor omului.

Este puțin probabil ca noua pedeapsă să fie aplicată pe scară largă în țară. Potrivit Human Rights Watch, Bangladesh are o rată de condamnări extrem de scăzută pentru viol, iar victimele se confruntă cu nenumărate dificultăți pe parcursul proceselor.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *