Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Revoluție imobiliară! 9% dintre firmele din Londra au renunțat de tot la spațiile de birou

Written by on October 5, 2020

Londra era cândva una dintre cele mai avide de profit piețe imobiliare din lume. Dar pandemia a schimbat jocul. Mulți londonezi au încetat să mai facă naveta către centru și au ales să lucreze de acasă.

Atât firmele cât și angajații au ajuns să economisească foarte mulți bani. Atât de mulți, încât profitul lunar s-a majorat cu 15%. Activitatea în lipsa unui birou este un model de afaceri cu totul nou. Și poate fi unul permanent dacă angajații se pot adăpta.

„Cea mai bună variantă ar fi ca în majoritatea timpului să lucrezi de acasă cu opțiunea de a merge la birou o dată pe săptămână, poate chiar de două ori, în funcție de ce probleme trebuie să rezolvi. Și mai cred că este important să păstrăm acele interacțiuni sociale care stimulează moralul echipei”, spune Aine O’Carroll.

Unii anunță o revoluție imobiliară – una ce va fi resimțită în special de persoanele care câștigă bani din astfel de afaceri. La The Shard, cea mai înaltă clădire din Londra, agenția lui Lee Elliott încearcă să închirieze spații pentru birouri. Acesta costă 15 mii de euro lunar.

„N-aș spune că e o criză. Mai degrabă o corecție a pieței, nu mai e nevoie de atât de mult spațiu. Important e să știi cum și la ce-l folosești. Nu mai ai nevoie de șiruri nesfârșite de birouri pentru oameni care citesc e-mailuri, fiindcă pot face asta acasă la fel de eficient”, spune Lee Elliott, consultant imobiliar, citat de Digi24.

Dar este evidentă o schimbare radicală în viața profesională a oamenilor. 9% dintre firmele din Londra au renunțat de tot la spațiile de birou.

„Schimbarea e mereu captivantă. Și dacă cea de acum oferă un mai bun echilibru între viața profesională și cea personală, cu atât mai bine – e un subiect despre care s-a vorbit atât de mult și tot mai sunt oameni care fac o oră cu metroul până în centrul Londrei ca să ajungă la 9 dimineața și pleacă la 5 cu încă jumătate de milion de oameni care migrează din aceast kilometru pătrat … Ăsta nu-i echilibru. Dar acum avem posibilitatea să rezolvăm cu adevărat această problemă. E o oportunitate extraordinară”, este de părere Richard Burge, oficial al Camerei de comerț și industrie

Lee Elliott încearcă să se opună acestei tendințe, subliniind avantajele deținerii unui birou. Spune că oferă ceva ce munca de acasă nu poate înlocui.

Sursa: Digi24 /Focus Europa


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *