Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Current show

Top 2000

00:00 03:00

Background

“Vaccinarea oamenilor ar necesita peste 30.000 de angajaţi cu normă întreagă doar în Marea Britanie” – Shah de la Imperial College Londra

Written by on October 2, 2020

Viața nu va reveni la normal prea curând chiar și după apariția un vaccin eficient împotriva coronavirusului, avertizează un grup de cercetători de renume. Vaccinul este văzut adesea, în mod eronat, ca “Sfântul Graal” care va pune capăt pandemiei, scrie BBC , citat de Digi24.

Peste 200 de vaccinuri împotriva virusului sunt dezvoltate de oamenii de ştiinţă din întreaga lume într-un proces care are loc cu o viteză fără precedent.

“Chiar şi când vaccinul va fi disponibil, nu înseamnă că într-o lună toată lumea va fi vaccinată, vorbim despre şase luni, nouă luni … un an”, a spus profesorul Nilay Shah de la Imperial College Londra. “Nu ne puteam gândi că viaţa va reveni brusc la normal în martie”.

Shah estimează că vaccinarea oamenilor ar trebui să aibă loc într-un ritm de 10 ori mai rapid decât campania anuală împotriva gripei şi ar necesita peste 30.000 de angajaţi cu normă întreagă doar în Marea Britanie.

„Chiar dacă un vaccin se va dovedi eficient, este puţin probabil să putem reveni complet la normal, aşa că va exista o relaxare treptată chiar şi după apariţia unui vaccin despre care ştim că este eficient”, a declarat Charles Bangham, preşedintele de imunologie al Imperial College London.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *