Live

Pe frecventa inimii tale..

Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Marea Britanie va crea un centru pentru refugiați pe o insulă din Atlantic

Written by on October 1, 2020

Marea Britanie își propune să creeze un centru pentru refugiați pe o insulă din Atlantic. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului britanic de Interne, Priti Patel, informează BBC, citat de theworldnews.net

Potrivit sursei citate, autoritățile britanice iau în calcul construirea unui centru pentru imigranți pe Ascention, o insulă vulcanică aflată în Atlanticul de Sud, care aparține Regatului Unit.

Insula Ascention se află la aproximativ 8.000 de kilometri față de Anglia și are mai puțin de 1.000 de locuitori. Ar fi fost locația sugerată de oficiali, după ce Priti a cerut să se analizeze în detaliu politicile pentru construirea unui centru pentru imigranți, după modelul altor țări.

Deocamdată, ideea de a cantona refugiații pe insulă încă se discută. Sunt și voci care susțin că această idee este ridicolă, complet nepracticabilă și scumpă. 

Pentru a fi eligibili în centrul de pe insula Ascention, dacă acesta se va construi, cei care solicită azil trebuie să dovedească faptul că nu se pot întoarce în țara de origine, deoarece ar putea fi supuși unor persecuții din cauza rasei, religiei, naționalității, opiniei politice, identității de gen sau orientării sexuale.

|CARAMAN FM își asumă responsabilitatea în a aduce comunității românești din Marea Britanie, informații veridice, de ultimă oră și din surse sigure de încredere.|


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *